Je kunt bij Share the Power kiezen uit veel verschillende workshops. Er zijn twee workshoprondes. De eerste workshopronde begint om 13.00 uur en de tweede workshopronde om 14.45 uur. Elke workshop duurt 75 minuten. Als je je toegangskaart bestelt kun je aangeven aan welke twee workshops je wilt meedoen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de keuze! Sommige workshops worden in het Engels gegeven.
1. Seks na diagnose? Positieve seksualiteit en intimiteit voor queer- en bimannen met hiv
2. Seks na diagnose? Positieve seksualiteit en intimiteit voor heterovrouwen en -mannen met hiv
3. Lang en actief leven met hiv
4. Haal meer uit je consult
5. De kracht van ademhaling
6. Vrouwengezondheid
7. Glitter Up!
8. Update: Onderzoek naar hiv-genezing
9. Wat zou het betekenen als hiv te genezen is?
10. LifeTime Survivors (geboren met hiv)
11. Voorkom anuskanker
12. Write your mind
13. Wellness voor je ziel
14. Schilder je status
15. Dansen met Patrick
16. Feest in het lentebos
17. Reset je kijk op hiv
18. Zelfacceptatie
19. Mediatraining: ben jij klaar om je verhaal te vertellen?
Deze workshop, gegeven door Kenneth Yap, arts/seksuoloog van de GGD Amsterdam, biedt een veilige ruimte waarin we bespreken op welke manieren je kunt genieten van een plezierig seksleven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: communicatie over seksualiteit en intimiteit, positieve verandering in seksuele beleving door n=n en seks onder invloed van drugs. Er is ruimte voor vragen en voor uitwisseling van ervaringen.
Workshopronde 1 NL en 2 ENG
Terug naar overzicht ↑
Deze workshop, gegeven door Hannah Berends, verpleegkundig consulent hiv/consulent seksuele gezondheid NVVS io en Hans-Erik Nobel, verpleegkundig consulent hiv/consulent seksuele gezondheid NVVS, biedt een veilige ruimte waarin we bespreken op welke manieren je kunt genieten van een plezierig seksleven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Communicatie over seksualiteit en intimiteit en positieve verandering in seksuele beleving door n=n. Er is ruimte voor vragen en voor uitwisseling van ervaringen.
Workshopronde 1 | NL
Terug naar overzicht ↑
Mensen met hiv worden steeds ouder. Hoe zorg je ervoor dat je actief en vitaal blijft? En hoe zorg je voor mensen om je heen op wie je kan steunen? Ronald Brands (69), belangenbehartiger bij de Hiv Vereniging, gaat in gesprek over dit onderwerp. Met een special appearance van Jane Fonda. Doe ook mee, hoor ervaringen van anderen en deel je tips over een lang en gezond leven met hiv.
Workshopronde 2 | NL
Terug naar overzicht ↑
In deze interactieve workshop gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe je je (beter) kunt voorbereiden op het consult bij de dokter of verpleegkundige. Vragen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe doorbreek ik de routine in mijn halfjaarlijkse consult?’, ‘Hoe voorkom ik dat ik mijn vragen aan mijn arts/verpleegkundige vergeet te stellen? Of ‘Wat betekenen de cijfers van mijn uitslagen in het patiëntenportal?’ De workshop wordt gegeven door Loek Elsenburg, verpleegkundig consulent DC Klinieken & voorzitter Hiv Vereniging.
Workshopronde 1 | NL
Terug naar overzicht ↑
Ademen is een verbinding tussen je lichaam en geest. Ademhalingscoach Ruben Oude Rikmanspoel vertelt over hoe je jouw ademhaling kunt gebruiken als afstandsbediening voor je lichaam. En hoe je zo je immuunsysteem kunt beïnvloeden. (Ben je zwanger of heb je last van epilepsie, hoge bloeddruk of hart- en vaataandoeningen? Dan wordt deelname aan deze workshop afgeraden).
Workshopronde 1 NL en 2 ENG
Terug naar overzicht ↑
Het vrouwenlichaam is anders dan het mannenlichaam. Dit kan invloed hebben op hiv, de behandeling en de verschillende fasen in een vrouwenleven. Tijdens deze workshop komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: Is de behandeling bij vrouwen anders dan bij mannen? Hoe zit dat met bijwerkingen? Hoe zorg je ervoor dat een vrouw met hiv een gezonde baby krijgt? En hoe zit het met de menopauze? De workshop wordt gegeven door Aafke Cents- Bosma, verpleegkundig consulent Flevoziekenhuis & Tania Mudrikova, hiv-behandelaar UMC Utrecht.
Workshopronde 1 NL en 2 ENG
Terug naar overzicht ↑
Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de sparkle toevoegen. Fardad, peercounselor bij de Hiv Vereniging, heeft net als velen van ons het een en ander aan uitdagingen voor zijn kiezen gehad, maar is een master in zwierig en shiny door het leven gaan. Kun jij wat extra fonkeling in je leven gebruiken? Fardad helpt je op weg. Dat je de glitters nog lang na vandaag overal mag tegenkomen.
Workshopronde 1 NL en 2 ENG
Terug naar overzicht ↑
Tijdens deze workshop vertelt Anne Wensing, viroloog in het UMC Utrecht, over de onderzoeken naar genezing van hiv. Anne leidt het IciStem-programma waarin de Londen, Düsseldorf en Genève patiënt meedoen die door middel van een stamceltransplantatie genezen zijn van hiv.
Workshopronde 1 ENG en 2 NL
Terug naar overzicht ↑
Wat zou het voor jou betekenen als je morgen wakker wordt zonder hiv? De afgelopen 4 jaar hebben onderzoekers Maaike Noorman en Tamika Marcos hier onderzoek naar gedaan. Veel mensen uit de hiv-community hebben hieraan meegewerkt. Maaike en Tamika vertellen over de resultaten.
Het onderzoek bevindt zich nu in de afrondende fase, en ze delen de bevindingen. Na hun pitch in het plenair programma vind je in deze workshop de verdieping. Wat hebben ze ontdekt en wat betekenen deze inzichten voor mensen met hiv en hiv-genezingsonderzoek? De onderzoekers kijken ernaar uit om daar met jou over in gesprek te gaan.
Workshopronde 1 en 2 | NL
Terug naar overzicht ↑
Deze workshop is bedoeld voor (oud) Young Ones/ jongvolwassenen en LifeTime Survivors. We gaan met elkaar in gesprek over mentale kracht / gezondheid en het tegengaan van stigma. Maar als je zelf een belangrijk onderwerp hebt om te bespreken, kan dat natuurlijk ook! Goed om elkaar weer te ontmoeten en wie weet kunnen we daarna met z’n allen uit eten?! Met oud-Young Ones Manuela & Fudi en consulenten Linda & Annouschka.
Workshopronde 1 | NL
Terug naar overzicht ↑
Anuskanker is een zeldzame vorm van kanker. Het wordt veroorzaakt door
het humaan papillomavirus (HPV). Mensen met hiv hebben hoger risico om anuskanker te krijgen. Door hiv is de kans groter dat mensen HPV minder goed kunnen opruimen. Het onderzoeken naar voorstadium van anuskanker is belangrijk omdat voorkomen beter is dan genezen. Tegenwoordig zijn er veel ontwikkelingen en verbetering in het screenen van anuskanker. Verpleegkundig specialist Esther Kuyvenhoven heeft de afgelopen jaren veel expertise opgedaan in het onderzoeken van de anus.
Workshopronde 1 en 2 | NL
Terug naar overzicht ↑
Door te schrijven leer je jezelf beter kennen. Een getalenteerde spoken word artiest helpt je jouw verhaal op papier te krijgen. Begin klein, eindig groot. En misschien durf jij je verhaal wel voor te dragen.
Workshopronde 2 | NL en ENG
Terug naar overzicht ↑
Gun jezelf deze mini-retraite! Proeven van een stiltewandeling, genieten van (h)erkenning, goede wensen voor jezelf en een ander. De workshop is geschikt voor iedereen. Na deze workshop ga je met nieuwe energie terug naar het dagelijks leven. De workshop wordt gegeven door Everdien Hagen, geestelijk verzorger bij Stichting ShivA.
Workshopronde 1 | NL en ENG
Terug naar overzicht ↑
Voor deze workshop ga je met penseel en verf aan de slag. Het schilderen kan je helpen om je hiv-status te accepteren. Je maakt twee schilderijen op A4 formaat. Eén werk waarbij je uitbeeldt waar je nu staat en één waar je in de toekomst zou willen staan, òf waar je vroeger stond en waar je nu staat. De workshop wordt gegeven door Thomas van Dun, winnaar Project Rembrandt-2024.
Workshopronde 1 ENG en 2 NL
Terug naar overzicht ↑
Tijdens deze bewegingsworkshop duiken we in de wereld van ‘somatic movement’. Dit is een dansvorm die je helpt om bewust te bewegen en zo lichaam en geest te verbinden. In de tweede helft van de workshop experimenteren we met elementen van vogue. We gaan o.a. spelen met vrouwelijke en mannelijke archetypes en de stereotypering ervan. Doe makkelijk zittende kleding aan. De workshop wordt gegeven door Patrick, vrijwilliger Hiv Vereniging & lid House of Hopelezz.
Workshopronde 1 ENG en 2 NL
Terug naar overzicht ↑
In de winter bereidt de natuur in het diepst geheim een groot feest voor en dit wordt stukje voor stukje prijsgegeven in de eerste maanden van het jaar… maar dan in de lente barst het feest echt los! Wandel mee en beleef dit grote lentefeest op Landgoed de Horst. Boswachter Martine Dubois neemt je mee in de wereld van het lentebos, in haar feestvreugde en haar geheimenissen! Schoenen waarop je lekker kunt lopen en een goed humeur zijn het enige dat je nodig hebt voor deze activiteit.
Workshopronde 1 ENG en 2 NL
Terug naar overzicht ↑
Hoeveel zelfvertrouwen heb jij? Ben je opgewassen tegen negatieve reacties van anderen? Tijdens deze workshop vertellen we over de workshopreeks Reset, waarin je leert hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten en weerbaar kunt zijn tegen (zelf) stigma. Ook hoor je van oud-deelnemers hoe ze Reset hebben ervaren.
De workshop wordt verzorgd door stichting hello gorgeous.
Workshopronde 1 | NL
Terug naar overzicht ↑
In deze workshop onderzoeken we wat het betekent om in contact te staan met je eigen verhaal, hoe we de vaak strenge stem in ons hoofd kunnen verzachten, en hoe we ruimte kunnen maken voor wie we werkelijk zijn. Door middel van gesprekken, creatieve oefeningen en stilte, creëren we een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan ontdekken. Een reis naar zelfacceptatie begint met een eenvoudige stap: er gewoon zijn. De workshop wordt begeleid door Jade Suijs, geestelijk verzorger, en Bas van der Kruk, gespreksleider The Group & peersupporter - Stichting Mara.
Workshopronde 2 | NL en ENG
Terug naar overzicht ↑
De Hiv Vereniging wordt regelmatig door de media benaderd om in contact te komen met mensen met hiv. Lijkt het jou leuk of interessant om jouw verhaal te delen? In deze workshop zetten we uiteen hoe de Hiv Vereniging omgaat met deze aanvragen en hoe jij je verhaal kunt delen zonder de regie over je eigen verhaal te verliezen. De workshop wordt gegeven door Caspar Pisters, communicatiemedewerker bij de Hiv Vereniging en freelancejournalist.
Workshopronde 2 | NL en ENG
Terug naar overzicht ↑